15 aprilie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 4262
Pascaru: În momente de grea încercare pentru țară, grupul Candu-Șor își face jocul politic
15 aprilie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 4262

Pascaru: În momente de grea încercare pentru țară, grupul Candu-Șor își face jocul politic

Prin jocul lor politic, reprezentanții opoziției nu fac decît să saboteze măsurile anticriză menite să asigure stabilitatea în țară, a comentat liderul Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru, cu referire la decizia Curții Constituționale de a declara neconstituțional pachetul de legi propus de Guvern.

Potrivit lui Pascaru, hotărîrea de ieri spulberă orice speculații că Înalta Curte ar fi controlată de actuala guvernare și demonstrează, o dată în plus, că este această idee este un fals.

CCM a publicat argumentele hotărîrii de a declara neconstituțională legea prin care Guvernul și-a asumat răspunderea

„Vedem că are loc un sabotaj din partea opoziției, din partea grupului Pro-Moldova, pro-Șor, care într-o perioadă de situație excepțională pentru țară, fac tot felul de speculații, propagandă, atacă guvernul. Prin această sesizare la Curtea Constituțională, grupul Candu-Șor a arătat că este împotriva cetățenilor, a businessului. Fiecare mișcare a lor e împotriva țării", a relatat Pascaru.

Activistul civic a salutat inițiativele Guvernului de reducere de la 20% la 15% a TVA pentru HoReCa, dar și redirecționarea a jumătate din veniturile aeroportului din taxa de 9 euro – în Fondul de susținere a populației. În urma deciziei de ieri a Curții Constituționale, soarta acestor inițiative rămîne însă incertă, iar responsabil de acest lucru se face opoziția, spune Pascaru.

„Sute de mii de angajați din sectorul HoReCa, mediul de afaceri - au primit o lovitură. În aceste momente de grea încercare, cînd clasa politică tebuie să fie unită, aceste grupuri își fac jocurile politice. Echipa din mafia lui Plahotniuc, care a guvernat țara ani de zile, a furat miliardul, a distrus sectorul educației și medicinei, astăzi iar se unesc și sabotează acest guvern. Nu exclud că în viitorul apropiat, forțele pro-Șor și pro-Plahotniuc mînă în mînă cu cei din blocul ACUM ar putea să facă o coaliție împotriva Moldovei", a relatat liderul „Voievod".

Nicolae Pascaru mai este de părere că autoritățile au reușit să țină piept epidemiei de coronavirus și să asigure, totodată, stabiliatea în toate celelalte sectoare pentru a preveni o criză umanitară de proporții. „Guvernul se isprăvește, președintele intervine prompt, este alături de medici și polițiști în această luptă", a conchis Pascaru.

Curtea Constituțională a decis, ieri, că Legea privind măsurile anticriză, pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, este neconstituțională. Curtea a admis astfel sesizările depuse de către deputații Sergiu Litvinenco,Veronica Roșca, Adrian Candu, Serghei Sîrbu, Dinu Plîngău și Alexandr Oleinic.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1706
Populația:
4496 locuitori

Sălcuţa este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Sălcuţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4496 de oameni. Satul Sălcuţa a fost menționat documentar în anul 1706.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.