Arată noutățile începînd cu...

eye 743 Vizualizări

ANRE interzice deconectarea sau amendarea cetățenilor, care întîrzie la achitarea facturilor


Autoritățile statului întreprind noi acțiuni pentru susținerea populației și agenților economici în situația de urgență. Despre aceasta a scris președintele țării Igor Dodon pe Facebook.

Șeful statului a anunțat despre decizia luată de ANRE pentru perioada stării de urgență. Potrivit hotărîrii, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică interzice deconectarea sau aplicarea penalități în cazul neachitării în termen de către consumatorii casnici, a facturilor pentru energia electrică, energia termică, gazele naturale sau apa potabilă consumată. Excepție se va face doar în situații, cînd deconectarea are drept scop evitarea punerii în pericol a vieții și sănătății oamenilor sau prejudicierea proprietății.

„La modul practic aceasta înseamnă amînarea plăților pentru energia termică, apă, gazele naturale și energie electrică pe perioada situației de urgență fără aplicarea amenzilor și riscul de deconectare”, a explicat președintele Igor Dodon.

Cuvinte cheie:

ANRE , servicii comunale

Localităţile Moldovei şi diasporei

Fîrlădeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1696
Populația:
1010 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fîrlădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Fîrlădeni a fost atestat documentar în anul 1696.

Citeşte mai departe