26 octombrie 2012, 15:50 Realitatea moldovenească views 6510
26 octombrie 2012, 15:50 Realitatea moldovenească views 6510

Expert militar rus: Transnistria este cel mai bun loc pentru Rusia pentru a contracara scutul american de apărare din România

Transnistria este cel mai bun loc pentru Rusia pentru a contracara scutul american de apărare în România, consideră expertul militar independent din Rusia Pavel Felghengauer.

Acest lucru expertul rus l-a declarat  într-un interviu acordat postului de radio "Europa Liberă".

"În Transnistria, de exemplu, poate fi amplasat complex de rachete "Iskander", care ar viza România" – spune Felghengauer.

"Nu am auzit de astfel de planuri, dar logica este clară. Dacă, de exemplu, dorim să contracarăm scutul antirachetă în Polonia, spunem că amplasăm un sistem de rachete în Kaliningrad. Ce ce este mai aproape de România? Cu excepția Transnistriei, nu există nimic "- argumentează expertul opinia sa.

Potrivit lui, baza militară a SUA din România este percepută de Moscova ca o amenințare importantă, prin urmare, prezența militară rusă în Transnistria este mai importantă decît oricînd. Și este evident că acest lucru ar putea fi urmat de consolidarea prezența militare prin arme mai performante, cum ar fi rachetele balistice.

"În cazul României, trupele ruse din Transnistria să fie modernizate, iar Statul Major General rus lucrează la această idee", - a spus expertul.

 


Sursa:  NR2.ru

Cuvinte cheie:

Transnistria , Tratat , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1518
Populația:
5444 locuitori

Bubuieci este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bubuieci, Humuleşti și Bîc. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5444 de oameni. Satul Bubuieci a fost menționat documentar în anul 1518.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.