Arată noutățile începînd cu...

eye 276 Vizualizări

Popovici: Manualele școlare vor fi evaluate de Ministerul Educației


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va evalua procesul de racordare a manualelor școlare la necesitățile Curriculumului Național, transmite Noi.md.

Este vorba despre manualele din treapta primară, treapta gimnazială și treapta liceală aprobate în anul 2018 și anul 2019.

Ministrul Corneliu Popovici a menționat că, urmare a efectuării mai multor vizite în raioanele Republicii Moldova și a diferitelor sesizări venite din partea cadrelor didactice, s-a constatat că procesul de implementare a noului Curriculum Național se realizează cu dificultate din cauza lipsei manualelor școlare sau neconcordanței acestora cu noile produse curriculare aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Totodată, ministrul a cerut inițierea procedurii de evaluare a manualelor școlare în uz, în scopul estimării gradului de corespundere a acestora cu Curriculum Național.

Amintim că reactualizarea/dezvoltarea Curriculumului Național s-a realizat în corespundere cu prevederile Codului Educației al Republicii Moldova (2014); Cadrului de referință al Curriculumului Național (2017); Recomandărilor Consiliului Europei privind competențele-cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții (Bruxelles, 22 mai 2018); Competențelor pentru secolul XXI, Curriculum de bază: sistem de competențe pentru învățămîntul general (2018).

Cuvinte cheie:

Corneliu Popovici , manual

Localităţile Moldovei şi diasporei

Batîr

Statut:
Sat
Prima atestare:
1712
Populația:
2566 locuitori

Batîr este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Batîr este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2566 de oameni. Satul Batîr a fost menționat documentar în anul 1712.

Citeşte mai departe