Arată noutățile începînd cu...

eye 1099 Vizualizări

Popovici: Manualele școlare vor fi evaluate de Ministerul Educației


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va evalua procesul de racordare a manualelor școlare la necesitățile Curriculumului Național, transmite Noi.md.

Este vorba despre manualele din treapta primară, treapta gimnazială și treapta liceală aprobate în anul 2018 și anul 2019.

Ministrul Corneliu Popovici a menționat că, urmare a efectuării mai multor vizite în raioanele Republicii Moldova și a diferitelor sesizări venite din partea cadrelor didactice, s-a constatat că procesul de implementare a noului Curriculum Național se realizează cu dificultate din cauza lipsei manualelor școlare sau neconcordanței acestora cu noile produse curriculare aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Totodată, ministrul a cerut inițierea procedurii de evaluare a manualelor școlare în uz, în scopul estimării gradului de corespundere a acestora cu Curriculum Național.

Amintim că reactualizarea/dezvoltarea Curriculumului Național s-a realizat în corespundere cu prevederile Codului Educației al Republicii Moldova (2014); Cadrului de referință al Curriculumului Național (2017); Recomandărilor Consiliului Europei privind competențele-cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții (Bruxelles, 22 mai 2018); Competențelor pentru secolul XXI, Curriculum de bază: sistem de competențe pentru învățămîntul general (2018).

Cuvinte cheie:

Corneliu Popovici , manual

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ulmu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
719 locuitori

Ulmu este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ulmu, Lîsaia Gora și Ulmul Mic. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmu alcătuia 719 oameni în anul 2012. Satul Ulmu a fost întemeiat în anul 1925.

Citeşte mai departe