05 februarie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3889
Dreapta, devoratorii de granturi, ONG-crația și alte frății
05 februarie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3889

Dreapta, devoratorii de granturi, ONG-crația și alte frății

Despre cine, cu adevărat, primește granturi enorme din exterior

În ultimul timp, blocul ACUM promovează intens tema lansată de Plahotniuc încă în anul 2016 despre presupusa finanțare a PSRM din Rusia. Asta în timp ce despre finanțarea PAS din fonduri externe se tace filozofic. Și în general, se trece sub tăcere legătura partidelor de dreapta cu ONG-urile.

Filiala politică a fondului

Trebuie să recunoaștem că PAS-ul Maiei Sandu este o filială politică a Fondului Soros în Moldova. Judecați și Dvs.: în anii 2009-2010, președinta M. Sandu a fost membră al senatului Fondului "Soros-Moldova". Ex-deputata și ministra educației L.Nicolaescu-Onofrei – director în probleme de educație "Soros-Moldova" în perioada anilor 1996-1998.Timp de 12 ani ea a fost director executiv al ONG-ului Pro Didactica. Ex-ministra Justiției, Olesea Stamate, între anii 2007–2010 a fost directorul programului Buna guvernare al fondului "Soros-Moldova", între anii 2006–2007 – coordonator de proiecte ale aceluiași fond. Anterior, membră al biroului politic PAS a fost și Daniela Terzi-Barbăroșie, care lucra la fondul "Soros-Moldova". Ea este soția lui A. Barbăroșie, directorul Institutului de politici publice.

Practic, mulți dintre deputații PAS sînt activiști ai Fondului Soros ori devoratori de granturi ale altor fonduri. Spre exemplu, secretarul general al partidului, I. Grosu,este membru și fondator al unui șir întreg de ONG-uri în rețeaua Soros. D. Perciun, membru al biroului politic PAS, este coordonatorul proiectului e-Transformare şi Informatizare a Ministerului Educației, sponsorizat de fondul Soros.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

grant , ONG

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1496
Populația:
1508 locuitori

Călmăţui este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Călmăţui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1508 oameni. Satul Călmățui a fost menționat documentar în anul 1496.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.