23 octombrie 2012, 10:35 Realitatea moldovenească views 5565
23 octombrie 2012, 10:35 Realitatea moldovenească views 5565

Următoarea rundă de negocieri în formatul "5+2" va avea loc la sfîrşitul lunii noiembrie


Foto: inprofunzime.md 

Următoarea rundă de negocieri în formatul "5+2" va avea loc în perioada 27-30 noiembrie, la Dublin, Irlanda. Anunţul a fost făcut astăzi la o conferinţă de presă de Eugen Carpov, viceprim-ministru al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Oficialul a declarat că în prezent are loc elaborarea agendei de lucru a acestei reuniuni. "Trebuie să abordăm atît aspecte economice, sociale, aspecte umanitare şi referitoare la drepturile omului, cît şi aspecte legate de reglementarea politică a conflictului transnistrean", a spus Carpov.

În ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, Carpov a declarat că deocamdată s-a convenit asupra creării unui subgrup de lucru care se va ocupa nemijlocit de subiectul respectiv.

Viceprim-ministrul a mai adăugat că în prezent autorităţile de la Chișinău şi cele de la Tiraspol discută despre elaborarea unui nou model al numerelor de înmatriculare a unităţilor de transport din stînga Nistrului, care să corespundă standardelor internaţionale. "Am ajuns în faza cînd am efectuat un schimb de modele de numere de înregistrare pentru unităţile de transport din regiunea transnistreană. Va exista un registru comun al evidenţei unităţilor de transport", a specificat Carpov.

Oficialul a spus că se presupune ca în baza noilor numere de înmatriculare, unităţile de transport din regiunea transnistreană vor putea circula liber în orice stat, şi nu doar în spaţiul CSI, cum este în prezent.

Cuvinte cheie:

Rusia , Transnistria , Tratat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.