10 ianuarie 2020, 17:00 Realitatea moldovenească views 3858
Începe verificarea vehiculelor care circulă pe rutele interurbane
10 ianuarie 2020, 17:00 Realitatea moldovenească views 3858

Începe verificarea vehiculelor care circulă pe rutele interurbane

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) și Agenția Națională Transport Auto (ANTA) încep procesul de verificare a încadrării transportului public de pasageri pe categoriile de confort.

Verificarea propriu-zisă începe de la 1 februarie curent.

Potrivit ministrului Anatol Usatîi, până la 1 februarie, transportatorii auto vor prezenta graficul de verificare a transportului.

„Prima întrebare este dacă transportatorii au întâlnit impedimente la elaborarea graficului și a doua este dacă au început deja procesul de verificare. ANTA este gata să înceapă verificările", a spus Usatîi.

Potrivit ordinului semnat de ministru, verificarea transportului se va face etapizat și finalitatea procesului va fi la 1 octombrie, scrie Noi.md cu referire la tribuna.md.

Numărul stațiilor de inspecție tehnică este peste 100 și numărul acestora este în creștere, potrivit secretarului de stat, Iulian Postică.

Ministrul Usatîi a declarat că anularea ordinului nu se va face, din motiv că ajustarea tarifelor nu a fost făcută din 2013, iar acum ministerul vine cu o nouă abordare a transportului de pasageri.

Sursa: tribuna.md

Cuvinte cheie:

rută , transport , Verificare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
36 locuitori

Ceroborta este un sat din cadrul comunei Cruzeşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 36 de oameni. Satul Ceroborta a fost menționat documentar în anul 1805.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.