28 decembrie 2019, 13:00 Realitatea moldovenească views 3618
Biletele de călătorie pe rutele interurbane se vor scumpi
28 decembrie 2019, 13:00 Realitatea moldovenească views 3618

Biletele de călătorie pe rutele interurbane se vor scumpi

Tarifele de călătorie pentru transportul de pasageri pe rutele interurbane vor crește de la 1 ianuarie anul viitor de la 48 de bani per km la 60 și 70 de bani, în funcție de categoria de confort. Anunțul a fost făcut vineri de Ministerul Economiei și Infrastructurii, relatează MOLDPRES.

Astfel, tariful se va majora cu 12 bani per km pentru categoria de confort de bază și cu 22 de bani pentru categoria de confort superioară. De exemplu, dacă în prezent prețul biletului pentru o călătorie cu distanța de 25 de km este de 12 lei, după ajustarea tarifului prețul va fi de 15 lei. Decizia a fost luată în urma consultărilor dintre Ministerul Economiei și transportatori.

„Problema a fost neglijată pe parcursul mai multor ani. Acum ne aflăm în situația de a alege să avem sau nu transport în general. Iată de ce am decis aplicarea unui mecanism de ajustare a tarifelor, dar care va fi corelat cu sporirea calității în transport", a declarat astăzi, la o conferință de presă, secretarul de stat al MEI Iulian Postică.

În urma deciziei anunțate astăzi, toate unitățile de transport care circulă pe rute interurbane vor fi clasificate în funcție de clasa de confort. Aceasta va fi atribuită în urma unei testări, care va fi efectuată în perioada 1 februarie-1 octombrie 2020. Iulian Postică a precizat că mașinile care nu vor fi încadrate în nicio categorie de confort, nu vor putea presta servicii.

În ultimele luni, transportatorii au organizat mai multe proteste și au cerut majorarea tarifelor. Aceștia și-au argumentat solicitarea prin faptul că prețurile la bilete nu au mai fost modificate din anul 2013, iar operatorii de transport suportă pierderi.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

preţ , transport , scumpire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
1472 locuitori

Plop este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Plop este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 246 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1472 de oameni. Satul Plop a fost menționat documentar în anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.