22 noiembrie 2019, 12:20 Realitatea moldovenească views 3820
FSB i-a prezentat Carinei Țurcan acuzația de spionaj
22 noiembrie 2019, 12:20 Realitatea moldovenească views 3820

FSB i-a prezentat Carinei Țurcan acuzația de spionaj

Anchetatorii FSB a prezentat fostului membru al Consiliului de Administrație al Inter RAO Carina Țurcan acuzații în versiunea finală. După cum a precizat pentru TASS avocatul ei Evgheni Smirnov, ea pledează nevinovată.

„Carinei Țurcan i-au fost înaintate acuzații finale. Ea nu-și recunoaște vina", a spus avocatul.

Potrivit anchetatorilor, la 16 august 2004 Țurcan a devenit un agent al serviciilor de informații din Moldova,. La sfîrșitul lunii aprilie 2015, la Moscova, a obținut versiunea electronică a proiectului unui document elaborat de Ministerul rus al Energeticii privind unele aspecte ale activității unor companii pe plan internațional. și la 29 septembrie 2015 ea a transmis acest document unui serviciu de informații din Republica Moldova.

Ea este acuzată în baza articolului 276 al Codului Penal al Federației Ruse („Spionaj"). Ea susține că nu a cunoscut niciodată reprezentanți ai serviciilor speciale străine, nu a văzut documentul, de obținerea și transmiterea căruia este acuzată. Turcan asociază persecuția sa cu o încercare de a o demite din funcție din cauza „integrității sale principiale".

Conform datelor din surse diplomatice, Turcan a renunțat anterior la cetățenia moldovenească și a obținut pașaportul român. Ea însăși a comunicat că are cetățenia rusă. Este ținută în izolatorul Lefortovo în arest, a cărui termen a fost prelungit pînă la mijlocul lunii decembrie.

Conform datelor de pe pagina Inter RAO, din 2012, Țurkan a fost șefa blocului de trading al Inter RAO.

Sursa: tass.ru

Cuvinte cheie:

spionaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2171 locuitori

Zîmbreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zîmbreni și Găureni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Ialoveni și la 30 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2171 de oameni. Satul Zîmbreni a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.