29 august 2012, 15:35 Realitatea moldovenească views 10377
29 august 2012, 15:35 Realitatea moldovenească views 10377

Farmaciile rurale din Republica Moldova sînt pe cale de dispariție


Foto: pan.md

Societatea Farmaciștilor din Moldova avertizează că, ca urmare a unui ordin emis de Ministerul Sănătății toate farmaciile din mediul rural ar putea să dispară, relatează pan.md.

Președintele societății Veaceslav Stratu a remarcat faptul că ministerul a emis un ordin prin care toate încăperile și toate farmaciile care țin de centrele medicilor de familie și care au sucursale în zonele rurale, trec la balanța SA "Sanfarm-Prim". Acest lucru are loc în condițiile cînd 60% din activele întreprinderii o reprezintă datoriile.

Președintele societății farmaciștilor a declarat că în Raportul privind administrarea și deetatizarea proprietății de stat în 2011 se spune că SA "Sanfarm-Prim" are pierderi de 0,98 milioane de lei, în această societate pe acțiuni s-au redus în mod semnificativ veniturile din vînzări – cu 8,1 milioane lei, iar majoritatea indicatorilor sînt negativi.

În conformitate cu ordinul consiliile raionale trebuie să închirieze spațiile pentru cel puțin o perioadă de 10 ani. Potrivit documentului ministerial, obiectivul este de a îmbunătăți deservirea farmaceutică în mediul rural.

Cuvinte cheie:

localitati , sanatate , medicina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
370 locuitori

Sagaidac este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 23 km de oraşul Criuleni şi la 31 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 de oameni. Satul Sagaidac a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.