10 iunie 2019, 09:40 Realitatea moldovenească views 4051
Ministerul Apărării: Armata va rămîne în afara jocurilor politice
10 iunie 2019, 09:40 Realitatea moldovenească views 4051

Ministerul Apărării: Armata va rămîne în afara jocurilor politice

Ministerul Apărării anunță că armata nu se va implica în criză și va rămîne în afara jocurilor politice, în contextul celor întîmplate în aceste zile la Chișinău.

„Conform Art.108 (1) din Constituția Republicii Moldova, Forțele Armate sînt subordonate exclusiv voinței poporului pentru garantarea suveranității, a independentei și a unității, a integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.

În același timp, conform legii nr.345 cu privire la apărarea națională: Conducerea sistemului național de apărare este un atribut exclusiv și inalienabil al autorităților constituționale ale statului. Atît timp cît nu există certitudine clară în situația politică din țară, Armata Naționala se subordonează doar ordinii constituționale.

Armata Națională își continuă activitatea în mod obișnuit, nu se implică în criză și va rămîne în afara jocurilor politice”, se anunță într-o comunicare oficială.

Mai mult, MA anunță că pentru a reduce riscul unei escaladări, conform regulamentelor interne aplicabile în situații speciale, accesul în toate unitățile militare și instituțiile Ministerului Apărării sînt interzise pentru oricine în afara personalului instituției, pe termen limitat, în funcție de evoluția situației.

În comunicatul său, Ministerul Apărării nu face referire la articolul 87 privind Atribuţiile în domeniul apărării, în care se stipulează că Preşedintele Republicii Moldova este comandantul suprem al forţelor armate și acesta poate declara, cu aprobarea prealabilă a Parlamentului, mobilizarea parţială sau generală.

Sursa: unimedia.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
2302 locuitori

Nimoreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Nimoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2302 oameni. Satul Nimoreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.