17 august 2012, 15:43 Realitatea moldovenească views 9215
17 august 2012, 15:43 Realitatea moldovenească views 9215

Oare 100 000 lei l-au determinat pe Constantin Tănase să tacă?


Foto: inprofunzime.md 

Atunci critica, acum tace. Cu un an în urmă, jurnalistul Constantin Tănase punea întrebări şi era deranjat de hotărîrea Guvernului de a acorda Premiul Naţional anumitor persoane. Editorialistul critica Executivul pentru că nu a stabilit clar criteriile şi valoarea celor care iau premii şi modul în care a fost constituită Comisia care a selectat laureaţii, relatează publika.md.

De asemenea, jurnalistul se întreba, atunci, dacă e de ajuns ca notorietatea unei persoane să fie indicele cel mai relevant în stabilirea valorii operei. 

"Chiar sînt curios să aflu care din 'valorile noastre performante' au avut 'un impact considerabil asupra culturii mondiale'… ", se întreba anul trecut editorialistul.

Astăzi, Constantin Tănase nu a venit cu "o replică", după ce ieri Guvernul l-a nominalizat la Premiul Naţional, iar decizia a fost luată de membrii aceleiaşi comisii, criticată cu un an în urmă de jurnalist.

Laureaţii Premiului Naţional de anul acesta sînt: Constantin Spînu, doctor habilitat în medicină; Anatol Ciobanu, doctor habilitat în filologie; Valeriu Pasat, doctor habilitat în istorie; Andrei Strîmbeanu, poet; Constantin Tănase, publicist; Iurie Platon, pictor, ceramist şi sculptor; Vladimir Curbet, directorul general şi coregraf-şef al Ansamblului Naţional Academic de Dansuri Populare "Joc"; Alexandru Grecu, directorul artistic al Teatrului Satiricus "I. L. Caragiale"; Vasile Babuc, doctor habilitat în agricultură şi Nicolae Juravschi, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic.

Articolul integral scris anul trecut de Constantin Tănase poate fi citit aici.

Cuvinte cheie:

politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
2037 locuitori

Hiliuţi este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hiliuţi și Răuţelul Nou. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2037 de oameni. Satul Hiliuţi a fost menționat documentar în anul 1772-1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.