Arată noutățile începînd cu...

eye 11844 Vizualizări

Bursele elevilor și studenților ar putea fi mărite


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat proiectul Hotărîrii Guvernului care prevede majorarea cu 4,9% a burselor pentru elevi și studenți.

Legea bugetului de stat pentru anul 2019 nr. 303/2018 include alocații suplimentare în sumă de 12,5 mil. lei pentru majorarea cu 4,9 la sută a cuantumului burselor elevilor și studenților care beneficiază de burse.

Bursa pentru studenţii din învăţămîntul superior în ciclul I ar putea fi majorată cu 40 de lei, 35 de lei și 30 de lei, în funcție de categorie. Bursa masteranzilor ar putea fi de 900 de lei.

Bursa socială ar putea fi majorată cu 25 de lei.

Cea mai mare majorare a burselor ar putea fi înregistrată în cazul doctoranzilor. Cei din anii de studii I și II vor beneficia de o creștere a bursei cu 60 de lei.

Elevii din învăţămîntul profesional tehnic secundar ar putea beneficia de majorări la burse cu 25 de lei, 20 de lei și 15 lei.

Mai jos aflați cît ar putea constitui bursa Republicii, bursa Preşedintelui Republicii Moldova și bursa Guvernului.

Cuvinte cheie:

bursa , studenţi

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bărboieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
874 locuitori

Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.

Citeşte mai departe