30 noiembrie 2018, 11:05 Realitatea moldovenească views 9917
Odată cu alegeri ar putea fi organizat și un referendum
30 noiembrie 2018, 11:05 Realitatea moldovenească views 9917

Odată cu alegeri ar putea fi organizat și un referendum

Parlamentul ar putea adopta astăzi o decizie privind organizarea, odată cu alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, a unui referendum privind reducerea numărului deputaților.

Proiectul de hotărîre privind desfășurarea referendumului republican, anunțat marți de liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, se regăsește pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului.

La referendum ar urma să fie propuse două chestiuni – reducerea numărului de deputați de la 101 la 61 și posibilitatea retragerii mandatului aleșilor poporului de către cetățeni.

Amintim că opoziția, dar și experții, au criticat această inițiativă, considerînd-o drept populistă. Mai mult, aceștia atrag atenția că anterior Comisia de la Veneția a criticat o intenție de a include în legislație posibilitatea retragerii mandatului deputaților.

Sursa: radiochisinau.md

Cuvinte cheie:

alegeri , referendum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
385 locuitori

Molochișul Mic este un sat din cadrul comunei Vadul Turcului din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 130 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mic alcătuia 385 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mic a fost menționat documentar în anul 1729.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.