27 septembrie 2018, 16:31 Realitatea moldovenească views 9310
Sute de kilograme de legume au fost retrase din comerț
27 septembrie 2018, 16:31 Realitatea moldovenească views 9310

Sute de kilograme de legume au fost retrase din comerț

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a dispus retragerea din comerț a 220 de kilograme de ardei, 180 de kilograme de roșii și 80 de kilograme de castraveți care nu corespund cerințelor minime de calitate, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al instituției.

În urma controalelor inopinate în unitățile de comerț din municipiul Chișinău, în perioada 24 – 26 septembrie, inspectorii au constatat că pe unele produse lipsesc informațiile despre originea, calitatea, calibrul, categoria, anul recoltei și informația cu privire la tratarea suplimentară a fructelor și legumelor.

Inspectorii au descoperit în depozite fructele și legumele neetichetate, legume neconforme plasate spre comercializare precum și fructe și legume în stare de alterare puse în vânzare.

Agenții economici vizați s-au ales cu procese-verbale de înlăturare a neconformităților.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

legume , comert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1945 locuitori

Căzăneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Căzăneşti, Vadul-Leca și Vadul-Leca Nou. Localitatea este situată la distanța de 40 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1945 de oameni. Satul Căzănești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.