26 iunie 2018, 11:31 Realitatea moldovenească views 9244
Femeia, acuzată de spionaj în favoarea României, a făcut primele declarații
26 iunie 2018, 11:31 Realitatea moldovenească views 9244

Femeia, acuzată de spionaj în favoarea României, a făcut primele declarații

Carina Țurcan, femeia de afaceri arestată în Rusia pentru spionaj și acuzată că ar fi furnizat informații secrete României, a făcut primele declarații după arestarea sa.

Carina Ţurcan neagă acuzăţiile şi a declarat luni pentru Moskovskii Komsomoleţ că detenţia este o „încercare" peste care va trece şi că în acest moment „societatea este împotriva ei". Ea este închisă acum în penitenciarul Lefortovo, într-o celulă normală, cu o altă deţinută.

Singura sa nemulţumire este că, fiind vegetariană, mîncarea din închisoare nu îi asigură tot necesarul nutriţional.

Potrivit publicaţiei ruseşti, Ţurcan a cerut doar cărţi. Ea spune că în rest a fost bine tratată în penitenciar, dar acuză că o mare parte din informaţiile despre ea care au apărut în presa rusă au fost „în mod clar pregătite dinainte."

„Înţeleg că am devenit parte dintr-un joc, că mecanismul funcţionează împotriva mea. Poţi închide un om, dar nu îl poţi frînge", a mai spus Ţurcan.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

spionaj , Romania , declarație

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1724 locuitori

Ţiganca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţiganca Nouă, Ghioltosu și Ţiganca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Ţiganca a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.