Arată noutățile începînd cu...

eye 5419 Vizualizări

Moldova a aderat la Programul CSI în combaterea terorismului


Decretul de promulgare, dar şi legea pentru aderarea Republicii Moldova la Hotărîrea Consiliului șefilor de state al Comunităţii Statelor Independente cu privire la modificarea Regulamentului privind Consiliul miniștrilor afacerilor interne al statelor membre ale Comunităţii Statelor Independente, vor fi publicate în numărul de mîine al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Scopul Programului este extinderea şi consolidarea nivelului de cooperare al statelor-membre ale CSI în prevenirea, depistarea, contracararea şi urmărirea actelor teroriste şi extremiste, înfăptuirea coordonată a măsurilor operative de investigaţie şi operaţiunilor speciale în scopuri profilactice, colaborarea informativă şi ştiinţifică, colaborarea în pregătirea cadrelor, perfecţionarea specialiştilor, cooperarea cu organizaţiile internaţionale de profil etc.

Acțiunile, prevăzute în acest document, se bazează pe prevederile Acordului privind colaborarea statelor-membre ale CSI în lupta cu terorismul, încheiat la 4 iunie 1999 la Minsk şi Concepţiei privind colaborarea statelor membre ale CSI în combaterea terorismului şi altor manifestări violente de extremism, adoptată de către Consiliul Şefilor de state al CSI la 26 august 2005.

Pe parcursul următoarelor luni, Guvernul va întreprinde măsurile necesare pentru realizarea prevederilor Programului, iar Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene va notifica Comitetul executiv al Comunităţii Statelor Independente cu privire la aderarea Republicii Moldova la hotărîrea nominalizată.

Cuvinte cheie:

CSI , terorism

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zăicana

Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
1902 locuitori

Zăicana este un sat şi comună din raionul Criuleni. Zăicana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 25 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1902 oameni. Satul Zăicana a fost atestat documentar în anul 1698.

Citeşte mai departe