10 mai 2018, 16:40 Realitatea moldovenească views 10383
Rusia, în menghina sistemului financiar colonial
10 mai 2018, 16:40 Realitatea moldovenească views 10383

Rusia, în menghina sistemului financiar colonial

Andrei Maxon

Se consideră că, în urma reformelor liberale din Rusia, în anii '90, în țară a fost creată Banca Centrală independentă. Independentă, desigur, de stat.

Dar acele reforme erau făcute la recomandarea FMI, iar Gherașcenko, sub a cărui conducere era reformată Banca Centrală, după plecarea lui de la BC, a lucrat el însuși un timp la FMI. Există temeiuri să credem că, pe parcursul reformelor, Banca Centrală Rusă a obținut nu numai independența față de autoritățile centrale ruse, dar a devenit un element al sistemului financiar internațional. Despre aceasta vorbește politica BC, care în prezent funcționează în regim «currency board» – «consiliu valutar» sau «regim valutar».

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , sistem

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
3341 locuitori

Sîngereii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mărineşti și Sîngereii Noi. Satul Sîngereii Noi se află la distanța de 17 km de orașul Sîngerei și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 3341 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.