29 martie 2018, 12:38 Realitatea moldovenească views 16195
Cele mai populare prenume în Moldova, pe parcursul a 10 ani
29 martie 2018, 12:38 Realitatea moldovenească views 16195

Cele mai populare prenume în Moldova, pe parcursul a 10 ani

Topul preferințelor în materie de prenume se schimbă în fiecare an. Părinții caută cele mai frumoase prenume pentru copiii săi, iar deseori acestea coincid. Pentru a vedea cum a evoluat lista preferințelor, echipa #diez a realizat un infografic în care a inclus toate prenumele pentru o perioadă de 10 ani.

Cînd este vorba despre prenumele copilului, părinții încearcă să fie foarte ingenioși și le caută pe cele mai frumoase. Conform datelor statistice de la Registru pentru o perioadă de 10 ani, 2007-2017, în topul preferințelor este prenumele Anastasia pentru fetițe și Maxim pentru băieței.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

copii , nume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1061 locuitori

Beştemac este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Beştemac și Piteşti. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1061 de oameni. Satul Beștemac a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.