07 martie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 28407
BNM a primit raportul final de investigaţie privind frauda bancară
07 martie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 28407

BNM a primit raportul final de investigaţie privind frauda bancară

Banca Naţională a Moldovei (BNM) anunţă că în seara zilei de 6 martie, a primit raportul final despre investigaţia fraudei bancare de la companiile Kroll şi Steptoe & Johnson. Documentul conţine informaţii despre frauda ce a dus la insolvabilitatea a trei bănci din Republica Moldova: Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Raportul, împreună cu datele operative referitoare la urmărirea fondurilor fraudate, urmează sa fie transmis săptămâna viitoare organelor de anchetă din Republica Moldova de către reprezentanții Kroll conform procedurilor agreate cu consorțiul internațional, se menţionează într-un comunicat emis de BNM.

O sinteză a raportului de investigație, care dezvăluie cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns, a fost publicată pe data de 21 decembrie 2017 pe pagina web a BNM. Sinteza este accesibilă în limbile engleză și română. Reprezentanții companiilor Kroll și Steptoe & Johnson și-au confirmat disponibilitatea de a colabora în continuare cu organele de anchetă moldovenești, pentru a susține efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internațional, dar și pentru a întări baza probatorie în procedurile inițiate pe plan intern.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

BNM , raport , Kroll

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1780
Populația:
2156 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Tătăreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2156 de oameni. Satul Tătărești a fost menționat documentar în anul 1780 cu denumirea Tatar-Baurci.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.