15 februarie 2018, 15:50 Realitatea moldovenească views 10838
Cînd Alexandr Lukașenko va sosi în Moldova
15 februarie 2018, 15:50 Realitatea moldovenească views 10838

Cînd Alexandr Lukașenko va sosi în Moldova

Președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko, va efectua o vizită în Moldova în luna aprilie a acestui an.

Detaliile privind vizita în țara noastră au fost discutate în cadrul întîlnirii dintre ambasadorul Moldovei în România, Victor Sorocean, și prim-ministrul adjunct de externe al Belarusului, Andrei Evdocenko.

După cum s-a menționat, în cadrul vizitei președintelui belarus în Republica Moldova, se planifică organizarea unui forum de afaceri cu expoziție de mărfuri din Belarus, semnarea acordurilor interguvernamentale privind educația și regulile de examinare medico-legală, încheierea de acorduri cu privire la înfrățire între unitățile administrativ-teritoriale ale celor două țări.

Președinții celor două țări vor deschide un bust-monument al lui Francisk Skorina în Republica Moldova în cinstea celei de-a 500-a aniversări a tipăririi cărților în Belarus. În cadrul întrevederii, Victor Sorocean și Andrei Evdocenko au stabilit măsurile concrete de pregătire a vizitei, atît din partea Republicii Moldova, cît și din partea Belarusului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

președinte , Belarus , vizita oficiala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
182 locuitori

Calinovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Conform datelor din anul 1998, populaţia satului constituia 182 de oameni. Satul Calinovca a fost întemeiat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.