28 decembrie 2017, 12:00 Realitatea moldovenească views 10518
Încă 30 de milioane de lei pentru alimentația copiilor în grădinițe
28 decembrie 2017, 12:00 Realitatea moldovenească views 10518

Încă 30 de milioane de lei pentru alimentația copiilor în grădinițe

30 de milioane de lei vor fi alocați suplimentar din bugetul municipal Chișinău pentru alimentația copiilor în grădinițe, în anul viitor. Viorica Negrei, șefă interimară a Direcției generale educație, tineret și sport, a declarat pentru IPN că această sumă vine să acopere necesarul de produse prevăzute de meniurile-model aprobate pentru grădinițe.

Pe lîngă adaosul bugetar de 30 de milioane de lei, va crește cu o treime și suma achitată de către părinți pentru alimentație, astfel încît să se ajungă la norma alimentară de 26-28 de lei pentru un copil pe zi.

La începutul lunii septembrie, Centrul de Sănătate Publică din Chișinău a prezentat rezultatele unui studiu care constata că în meniurile grădinițelor și școlilor sînt prea multe produse făinoase și prea puține fructe. În unele grădinițe nu se respectă meniul-model stabilit. Există instituții în care copiii mai primesc crupe și paste făinoase de tei ori pe zi, iar legumele și fructele lipsesc. O problemă ar fi suma mică alocată pe zi pentru alimentația unui copil, care în prezent este de 23 de lei.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

copii , grădiniţa , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
703 locuitori

Pohrebea este un sat din cadrul comunei Coşniţa, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Dubăsari și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 703 oameni. Satul Pohrebea a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.