27 decembrie 2017, 17:15 Realitatea moldovenească views 11259
27 decembrie 2017, 17:15 Realitatea moldovenească views 11259

A apărut „Calendarul Naţional - 2018”

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a lansat „Calendarul Naţional-2018".

Calendarul are 260 de pagini şi cuprinde 225 de articole despre personalităţi din ţară şi de peste hotare şi circa 1500 de informaţii generale despre evenimentele naţionale şi cele internaţionale.

Solicitată de MOLDPRES, directorul general al Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, a menţionat că aceasta este lucrare de referință, indispensabilă activității bibliotecilor pentru programarea activităților în comunitate, pentru realizarea eficientă a rolului de centru informațional, educațional, de cultură a bibliotecii.

Potrivit sursei citate, „Calendarul Naţional" a fost conceput ca un anuar enciclopedic şi cuprinde note biobibliografice despre cele mai de seamă personalităţi din domeniile ştiinţei, culturii şi artei din ţară, precum şi de peste hotare. „Pe parcursul a 25 de ani s-a acumulat o bază de date impunătoare, care este similară publicaţiilor din SUA şi Marea Britanie cu genericul „Who is Who", a subliniat Elena Pintilei.

Ediţia din acest an este consacrată împlinirii a 90 de ani de la instalarea monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfînt la Chişinău, a 200 de ani de la înfiinţarea Grădinii Publice, 60 de ani de la inaugurarea Aleii Clasicilor şi a unui centenar de la Marea Unire din 1918.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

calendar , 2018

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
411 locuitori

Tănătarii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ştefăneşti, Ursoaia Nouă și Tănătarii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Căușeni și la 61 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 411 oameni. Satul Tănătarii Noi a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.