14 decembrie 2017, 12:05 Realitatea moldovenească views 6220
Anul „Ştefan cel Mare şi Sfînt” va fi inaugurat la 2 februarie
14 decembrie 2017, 12:05 Realitatea moldovenească views 6220

Anul „Ştefan cel Mare şi Sfînt” va fi inaugurat la 2 februarie

Evenimentul de inaugurare a Anului „Ştefan cel Mare şi Sfînt" va avea loc la 2 februarie la Palatul Republicii. Potrivit preşedintelui Igor Dodon, care a semnat un decret prezidenţial în acest sens, acţiunea face parte din şirul activităţilor dedicate păstrării şi întăririi statalităţii.

În acelaşi context, şeful statului a menţionat iniţierea proiectului de lege de instituire a drapelului istoric al Republicii Moldova, lucrul asupra manualului „Istoria Moldovei" şi lansarea a două episoade de film documentar cu acelaşi titlu.

Al treilea episod va fi prezentat în luna februarie, iar în martie va fi organizată o zi de vizionare a acestui film, a comunicat Igor Dodon la evenimentul de bilanţ al activităţii de un an în funcţia de şef al statului. Preşedintele a mai spus că a fost pregătit un proiect de lege de interzicere a partidelor care pledează deschis pentru lichidarea Republicii Moldova. Dar pentru lansarea acestuia se aşteaptă momentul oportun.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Stefan cel Mare , Igor Dodon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1645
Populația:
1953 locuitori

Stolniceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Stolniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Hîncești și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1953 de oameni. Satul Stolniceni a fost menționat documentar în anul 1645.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.