06 octombrie 2017, 16:12 Realitatea moldovenească views 6461
Regiunea de Nord a ţării a fost prezentată la un Tîrg internaţional
06 octombrie 2017, 16:12 Realitatea moldovenească views 6461

Regiunea de Nord a ţării a fost prezentată la un Tîrg internaţional

Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN) a R. Moldova a fost reprezentată la Tîrgul „Smaki Regionow" (Gusturile regiunilor), desfăşurat în ultima săptămînă a lunii septembrie în oraşul Poznan din Polonia. Delegaţia din ţara noastră a beneficiat de un stand unde a avut posibilitatea să-şi promoveze produsele şi să iniţieze parteneriate.

Vizita în Polonia a specialiştilor de la Agenţia de Dezvolatre Regională Nord (ADR Nord) s-a înscris în bunele relaţii de cooperare stabilite de Agenţie cu Oficiul Mareşalului Regiunii Wielkopolska. Împreună cu colegi din România, Turcia, Slovenia şi Croaţia, delegaţia de la Bălţi a vizitat afaceri de familie din Voievodatul Wielkopolska. „Afacerile prezentate ar putea fi realizate la noi, deoarece sînt un exemplu elocvent de dezvoltare a unui business avînd la îndemînă resurse financiare limitate", a afirmat reprezentanta ADR Nord, Victoria Zabolotnîi.

În cadrul expo-tîrgului „Smaki Regionow" delegația moldovenească a beneficiat de un stand pentru a-și prezenta produsele culinare, alte mărfuri tradiţionale și a avut posibilitatea să promoveze pensiunile agroturistice din nordul ţării.

Totodată, Regiunea de Dezvoltare Nord a fost prezentată pe platforma Forumului anual „Rețeaua europeană a patrimoniului culinar". Agenda forumului a vizat şi dimensiunea economico-culinară a Regiunii de Nord a R. Moldova și promovarea acesteia. În context, Niclas Fjellström, coordonatorul Rețelei, s-a arătat interesat de un eventual parteneriat cu ADR Nord în vederea promovării potențialului turistico-culinar al zonei de nord din ţara noastră.

ADR Nord a elaborat în colaborare cu Oficiul Mareșalului Regiunii Wielkopolska proiectul „Agroturismul ca soluție pentru dezvoltarea rurală a RDN – transferul celor mai bune practici din Regiunea Wielkopolska". Proiectul nu a obținut încă finanțare, însă Oficiul Mareșalului Regiunii Wielkopolska a decis să finanțeze participarea reprezentanților agroturismului din Regiunea de Nord a R. Moldova la tîrgul „Smaki Regionow", acțiunea fiind inclusă într-un plan comun pentru anul 2017. Cooperarea dintre Regiunea de Dezvoltare Nord și Regiunea Wielkopolska a început în 2015, fiind implementate cîteva proiecte comune.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Nord , tirg , Polonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
454 locuitori

Crasnîi Octeabri este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Crasnîi Octeabri și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Octeabri alcătuia 454 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Octeabri a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.