19 septembrie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 4639
În Republica Moldova este marcată Ziua Aviației Civile
19 septembrie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 4639

În Republica Moldova este marcată Ziua Aviației Civile

Astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Aviației Civile.

Flota Aviaţiei Civile pentru deservirea populaţiei a fost creată la 19 septembrie 1944. Cu prilejul Zilei Aviației Civile a Republicii Moldova viceprim-ministrului, ministrului Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, a adresat un mesaj de felicitare tuturor angajaților din domeniu.

"Adresez cele mai sincere felicitări și urări de bine tuturor angajaților, care activează în domeniul aviației civile. Pe această cale îmi exprim recunoştinţa pentru activitatea desfăşurată, dorind tuturor sănătate, prosperitate, un cer senin şi împlinirea aspirațiilor dumneavoastră.

Vă mulțumesc pentru dedicația şi profesionalismul de care daţi constant dovadă. Prin aceasta, contribuiți zilnic la siguranța și la securitatea zborurilor din şi spre Republica Moldova, dar și la transformarea transportului aerian în unul mult mai accesibil și atractiv", se arată în mesajul lui Calmîc.

Dezvoltarea ascendentă a acestui sector este una din prioritățile Guvernului Republicii Moldova, având drept obiectiv final plasarea transportului aerian pe primul loc după siguranţă, rapiditate, număr de pasageri, etc.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
998 locuitori

Bleşteni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Bleşteni şi Volodeni. Satul Bleşteni se află la o distanță de 12 km sud-vest de Edineţ, la 17 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 214 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 998 de oameni. Este menţionat pentru prima dată în documentul datat cu 19 mai 1575, cu numele Blişceanăuţi, ţinutul Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.