01 septembrie 2017, 12:53 Realitatea moldovenească views 5620
Mesajul lui Igor Dodon cu ocazia începerii anului de studii
01 septembrie 2017, 12:53 Realitatea moldovenească views 5620

Mesajul lui Igor Dodon cu ocazia începerii anului de studii

Șeful statului le-a adresat un mesaj de felicitare elevilor, părinților și profesorilor cu ocazia începerii anului de studii 2017-2018.

Igor Dodon a subliniat că elevii și studenții sînt speranța întregii țări, iar Moldova are viitor datorită lor. „Esențial este să acumulați cunoștințe, să învățați a învăța, să vă pătrundeți de convingerea că omul modern este de neimaginat în afara unui proces de formare permanentă, în afara căutării insistente a posibilităților de a se manifesta din plin. Fiţi îndrăzneţi, sorbiţi înţelepciunea cărţilor, ambiţionaţi-vă să reușiți și succesul va fi de partea voastră", a declarat Dodon.

Un mesaj separat șeful statului l-a adresat profesorilor. „Sînteți cei care împărtășiți zilnic cunoștințele pe care le dețineți, dar şi dăruiți din însăşi personalitatea dumneavoastră; sînteți cei care sădesc în sufletele şi cugetele tinerilor încrederea în ziua de mîine şi respectul pentru valorile umane fundamentale; sînteți cei care modelați caractere și destine și formați cetăţeanul demn și iubitor de țară și neam", a adăugat Dodon.

Șeful statului a mai remarcat că fără efortul și implicarea părinților școala nu ar reuși să-și îndeplinească misiunea de bază.

„Perioada petrecută în școală are drept temelie cei șapte ani de acasă, iar activitatea zilnică a dascălilor trebuie susținută prin respectul demonstrat pentru munca și personalitatea fiecăruia dintre ei", a spus el.

Demnitarul le-a urat tuturor un an cu multe împliniri, care să se încununeze cu rezultate remarcabile pentru fiecare în parte, pentru întreaga societate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , mesaj , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1714 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Cremene, Vărăncău și Slobozia-Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1714 oameni. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.