28 august 2017, 10:15 Realitatea moldovenească views 5238
Protest al pensionarilor de Ziua Independenței
28 august 2017, 10:15 Realitatea moldovenească views 5238

Protest al pensionarilor de Ziua Independenței

Membrii Uniunii Pensionarilor din Republica Moldova au organizat duminică, 27 august, de Ziua Independenței, o acțiune de protest în fața Parlamentului față de starea de lucruri din țară. Potrivit președintelui Uniunii Pensionarilor, Victor Leancă, pe oamenii în vîrstă „în inima țării" i-au adus nevoile și greutățile.

După ce au depus flori la monumentul lui domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt, pensionarii s-au deplasat în fața Parlamentului, unde au protestat pașnic. „Cu părere de rău, azi nu putem spune că suntem independenți, în primul rînd, pentru că avem armată străină pe teritoriul nostru, că țara noastră e captivă, iar cel mai mult simt și suferă aceasta pensionarii. Din cauza asta am ieșit să cerem să ni se respecte drepturile, pentru că ele sunt încălcate. Lumea foarte greu trăiește, atât cei de la sate cât și cei de la oraș", a spus Victor Leancă.

La final, membru Uniunii Pensionarilor au adoptat o rezoluție prin care și-au exprimat dezacordul față de reforma în sistemul de pensii, față de nedistribuirea dividentelor în urma privatizării, față de faptul că până astăzi nu a fost recuperat „nici un bănuț din miliardele furate", dar și față de legea deja adoptată prin care oamenii trebuie să întoarcă acești bani.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
1157 locuitori

Dahnovici este un sat din cadrul comunei Bobeica, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1157 de oameni. Satul Dahnovici a fost menționat documentar în anul 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.