07 iulie 2017, 17:00 Realitatea moldovenească views 5043
Legea privind reforma Guvernului, votată în lectura a doua (DOC)
07 iulie 2017, 17:00 Realitatea moldovenească views 5043

Legea privind reforma Guvernului, votată în lectura a doua (DOC)

Legea cu privire la reformarea Guvernului a fost votată în Parlament astăzi, 7 iulie, în lectura a doua, aceasta fiind și finală. Pentru noua reformă inițiată de către autorități și-au dat votul 53 de deputați.

Proiectul noii Legi cu privire la Guvern a fost elaborat în contextul necesităţii realizării reformei administraţiei publice. De asemenea, proiectul de Lege este una din acţiunile de bază care se înscriu în procesul de implementare a principiilor bunei guvernări în Republica Moldova şi a recomandărilor formulate de SIGMA urmare a evaluării administraţiei publice din Republica Moldova la finele anului 2015.

Pentru realizarea acestor obiective este necesară, în primul rând, revizuirea cadrului normativ de organizare şi funcţionare a Guvernului - autoritatea publică care reprezintă şi exercită puterea executivă în Republica Moldova şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.

Adoptarea proiectului de lege este o primă acţiune care va oferi contextul legal necesar realizării reformei structurale a administraţiei publice centrale de specialitate. Aceasta asigură posibilitatea optimizării structurii instituţionale şi eficientizării funcţiei publice şi creşterii motivării financiare a angajaţilor administraţiei de stat, inclusiv prin prisma reformei salarizării sectorului bugetar. Aceasta ar putea avea anumite implicaţii financiare pentru bugetul public naţional, care vor fi estimate pe măsura realizării etapelor reformei.

Proiectul a fost expertizat de către experţii SIGMA şi experţii Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei.

Totodată, în procesul consultării publice au parvenit un set de recomandări din partea societăţii civile.

Proiectul, de asemenea, conform procedurii legale a fost supus expertizei juridice şi expertizei anticorupţie.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

guvern , reforma , minister

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
2037 locuitori

Hiliuţi este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hiliuţi și Răuţelul Nou. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2037 de oameni. Satul Hiliuţi a fost menționat documentar în anul 1772-1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.