18 mai 2017, 16:20 Realitatea moldovenească views 6957
Liberalii lansează campania de colectare a semnăturilor pentru demiterea președintelui (Video)
18 mai 2017, 16:20 Realitatea moldovenească views 6957

Liberalii lansează campania de colectare a semnăturilor pentru demiterea președintelui (Video)

Partidul Liberal va lansa o campanie de colectare a semnăturilor pentru a-l demite pe președintele Igor Dodon. Liderul Mihai Ghimpu a declarat într-o conferință de presă că Dodon sfidează Constituția și a încălcat-o de nenumărate ori, chiar dacă a fost avertizat despre acest lucru.

„Cunoașteți că în ianuarie PL a înregistrat un proiect de Hotărâre pentru suspendarea președintelui Igor Dodon si organizarea unui referendum. Noi nu avem îndeajuns semnături ca acest proiect să fie înregistrat în Parlament, iar colegii încă nu au semnat, considerînd că mai sînt necesare argumente, și nici președintele nu a devenit mai loial față de Constituție după avertismentul pe care l-am înaintat. Igor Dodon continuă să încalce Constituția, să facă declarații anticonstituționale ce ne impune să inițiem procedura de demitere cu ajutorul cetățenilor. Președintele poate fi demis prin referendum", a declarat Mihai Ghimpu.

Totodată, Ghimpu a dat citire mai multor argumente prin care în opinia liberalilor, Dodon a încălcat Constituția și trebuie demis.

Întrebat câte semnături sunt necesare pentru inițierea unui referendum, Mihai Ghimpu a precizat, fără a fi sigur, că sunt necesare 200 de mii de semnături, însă, s-a arătat sigur că vor colecta mai multe smnături decît populația Republicii Moldova. „Vor semna și ucraineii și cazacii".

Liberalii au și un solgan „Dodon la tomberon".

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Mihai Ghimpu , președinte , demisie

Comentarii

 (2)
  • #2 Evgenii Răspunde Citează selecţia
    Всех   Румыно -Либералов  ,  НАДО ГНАТь  В РУМЫНИЮ , И ПОКОНЧИТЬ С НИМИ РАЗ И НА ВСЕГДА.
  • #1 Viktor2018 Răspunde Citează selecţia
    Отдыхай Гимпу, ты уже показал на что ты способен и к чему твой румынский язык привёл. Надеюсь других дебилов кроме тебя подписей не поставили. Наш язык <b>МОЛДАВСКИЙ</b>! Игорь Додон это единственный Призидент за всю историю пост СССР кто может вернуть нам нашу Молдову униженною и ограбленною подлецами..
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769-1774
Populația:
3415 locuitori

Pîrîta este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Pîrîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 18 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3415 oameni. Pîrîta a fost menționat documentar între anii 1769-1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.