29 martie 2017, 10:30 Realitatea moldovenească views 13511
Președintele cere demisia Corinei Fusu
29 martie 2017, 10:30 Realitatea moldovenească views 13511

Președintele cere demisia Corinei Fusu

Deranjat de circulara emisă de ministrul educației cu privire la organizarea unor acțiuni consacrate celor 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România, președintele Igor Dodon a solicitat premierului demiterea Corinei Fusu. Declarații în acest sens au fost făcute de către șeful statului la întrevederea în format lărgit cu mass-media de marți seara, 28 martie.

Președintele a întrebat dacă ministrul Corina Fusu nu cumva „încurcă biroul Partidului Liberal cu instituțiile școalre". Igor Dodon a mai spus că orice acțiune de subminare, care duce la lichidarea statalității, este anticonstituțională.

„De aceea eu cer domnului prim-ministru să inițieze această demisie. Nu va iniția, să știm atunci foarte clar poziția domnului Filip față de unioniști. E în cârdășie cu dânșii sau se teme de Ghimpu? Se teme de Ghimpu? Păi Ghimpu o să vă șantajeze așa și o să vă pună să săriți cu capul într-o fântână, o să faceți, numai pentru ca să aveți voturile lui pentru uninominal (proiectul cu privire la modificarea sistemului electoral, n.r.)?", a declarat Igor Dodon.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Corina Fusu , demisie

Comentarii

 (3)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
3564 locuitori

Avdarma este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Avdarma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3564 de oameni. Satul Avdarma a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.