17 martie 2017, 11:50 Realitatea moldovenească views 3490
Filip cere simplificarea procedurii de obținere a permisului de muncă pentru străini
17 martie 2017, 11:50 Realitatea moldovenească views 3490

Filip cere simplificarea procedurii de obținere a permisului de muncă pentru străini

Premierul Pavel Filip cere simplificarea procedurilor de obţinere a permisului de muncă şi de ședere pentru cetățenii străini. Soluțiile respective au menirea să elimine barierele care stau în calea atragerii investiţiilor străine.

În urma discuțiilor în cadrul unei şedinţe care a avut loc la Guvern, prim-ministrul a solicitat autorităților responsabile să elaboreze și să lanseze, în decurs de o lună, propunerile de modificare a legii cu privire la migrația de muncă și privind regimul străinilor, astfel încât acest document să fie prezentat Guvernului spre examinare și aprobare.

Premierul s-a referit la acțiunile deja întreprinse de executiv pentru ameliorarea mediului de afaceri. E vorba de reducerea numărului instituțiilor cu funcții de control și a actelor permisive, aprobarea unei legislații care să asigure predictibilitatea și transparența controalelor de stat. În paralel cu aceste măsuri urmează să fie simplificate și reduse procedurile pe care trebuie să le treacă un cetățean străin pentru a putea munci legal în Republica Moldova.

Pavel Filip a spus că în prezent s-a creat o situație când barierele de legalizare a șederii și de angajare a cetățenilor străini devin bariere în calea investițiilor în țară. Statul trebuie să-și mențină în continuare rolul de reglementator exigent, iar procedurile de eliberare a permiselor de muncă și de ședere pentru cetățenii străini pe teritoriul Republicii Moldova trebuie să fie clare și simple.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Pavel Filip , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
769 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Parcani datează din anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.