16 martie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 4696
Interzicerea Internetului în Moldova?
16 martie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 4696

Interzicerea Internetului în Moldova?

La ședința de ieri, Guvernul Moldovei a aprobat așa-numitul "Plan de acţiuni privind asigurarea siguranței pe Internet a copiilor pentru anii 2017-2020.

Astfel, Planul include măsuri în vederea reducerii conţinutului ilegal și a influenței negative pe Internet, consolidării tuturor părților implicate la promovarea unui mediu digital mai sigur.

Printre măsurile cele mai importante care trebuie luate se numără: crearea punctelor naţionale de urmărire a contentului ilegal de pe Internet, deschiderea centrelor de informare şi consiliere privind siguranța pe Internet, dezvoltarea cadrului legal şi de cooperare naţională pentru contracararea producerii şi distribuirii conținutului ilicit ș.a.

În documentul aprobat apare informația cum că 15,3% din populație are conexiune pe bandă largă la Internet. De asemenea este în creștere conexiunea la Internetul mobil, care constituie deja 47,3%. În Moldova, 68% dintre gospodării sînt conectate la Internet.

Menționăm că în scopul realizării tuturor acțiunilor prevăzute în Plan este nevoie de circa 2,1 milioane de lei.

Sursa: actualitati.md

Cuvinte cheie:

interdicţie , internet , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
2250 locuitori

Hristovaia este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Hristovaia alcătuia 2250 de oameni în anul 2011. Satul Hristovaia a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.