06 martie 2017, 11:25 Realitatea moldovenească views 4686
Plahotniuc anunță schimbarea sistemului electoral (Video)
06 martie 2017, 11:25 Realitatea moldovenească views 4686

Plahotniuc anunță schimbarea sistemului electoral (Video)

Partidul Democrat va înainta o inițiativă legislativă pentru modificarea sistemului electoral și trecerea la votul uninominal. Anunțul a fost făcut astăzi de liderul democraților, Vlad Plahotniuc.

„Am decis să sprijinim reformarea sistemului de alegere a deputaților în Parlament și să promovăm ideea votului uninominal. Aceasta va rezolva mai multe probleme, va oferi posibilitatea reală cetățenilor să dețină un control asupra celor care îi trimite în Parlament, și să nu mai voteze liste de partid, în spatele cărora se află persoane anonime. Această inițiativă face ca deputatul să fie reprezentativ pentru comunități clare de oameni", a declarat astăzi Vlad Plahotniuc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sistem , schimbări , Vlad Plahotniuc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1521
Populația:
1331 locuitori

Pereni este un sat din cadrul comunei Paşcani, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1331 de oameni. Satul Pereni a fost menționat documentar în anul 1521.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.