28 februarie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 4790
Păstrarea secretului de stat va fi remunerată
28 februarie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 4790

Păstrarea secretului de stat va fi remunerată

Persoanele, care au acces la informaţia secretă de stat, vor fi remunerate pentru păstrarea acesteia, cu un spor salarial de zece la sută din salariul tarifar. Proiectul respectiv, care vizează modificarea Legii cu privire la secretul de stat, va fi examinat de Executiv miercuri, 1 martie. Propunerile Guvernului presupun şi extinderea listei persoanelor cu acces la secretul de stat.

Din categoriile celor care sunt propuși pentru a avea acces la secretul de stat, cea mai mică remunerare o vor avea secretarii generali ai Președinției și Guvernului – 400 de lei. Sporul la salariul președintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, al directorului Serviciului de stat de arhivă sau al directorului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică va fi de 650 de lei. Primarul general al Capitalei va primi, suplimentar la salariu, 950 de lei, iar directorul CNA va fi remunerat cu un spor de 1.050 de lei. Remunerarea președinților de instanțe va varia între 1.700 de lei şi 2.500 de lei, iar președintele CSM va primi 2.525 de lei ca supliment.

Guvernul mai propune ca lista deţinătorilor secretelor de stat să fie completată cu secretarul general al Președinției și al Guvernului; președintele CSM; președinții de judecătorii, Curte de Apel, CSJ; directorul CNA, ANRE, ANRCETI, ANSA, Serviciului de stat de arhivă; președintele CEC, CCA, ANI, Consiliul Concurenței şi primarul general al Capitalei.

Sursa: crimemoldova.com

Cuvinte cheie:

secret , salarii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
705 locuitori

Vozneseni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vozneseni, Troiţa și Troian. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 de km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 705 oameni. Satul Vozneseni a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.