28 februarie 2017, 11:12 Realitatea moldovenească views 5523
Noi reguli pentru conducătorii auto
28 februarie 2017, 11:12 Realitatea moldovenească views 5523

Noi reguli pentru conducătorii auto

Ieri, 27 februarie, în „Monitorul Oficial", au fost publicate modificările, adoptate anterior, de către Guvern, la Regulamentul privind modul de testare alcoolscopică şi examinare medicală pentru stabilirea stării de ebrietate şi naturii ei.

Începînd cu ziua de 27 februarie, pentru simplificarea procesului de renunțare la consumul de alcool, inclusiv, în timpul conducerii autovehiculului, legea adoptată prevede reconversia profesională a gradului minim admisibil de concentrație a alcoolului în sînge, care va trebui să constituie de la 0,3 g/l pînă la 0,5 g/l și, corespunzător, concentrația de alcool la respirație - 0,15 mg/l pînă la 0,3 mg/l.

În afară de aceasta, a fost redus pragul concentrației de alcool, care va trebui să fie de 0,5 g/l în sînge și 0,3 mg/l în aerul expirat.

Pînă în prezent, stare de ebrietate ușoară era considerată aceea a unei persoane cu concentrația de alcool în sînge de la 0,3 pînă la 1,0 g/l sau cu concentrația vaporilor, în aerul expirat de 0,15-0,5 mg/l, iar în stare de ebrietate avansată erau considerate persoanele cu o concentrație de alcool în sînge de 1,0 g/l sau mai mare și cu concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,5 mg/l și mai mult.

Amendamentele au fost adoptate în vederea prevenirii abuzului de alcool, reducerii și renunțării consumării alcoolului, educației populației în spiritul abstinenței și a unui stil de viață sănătos, precum și de lichidare a consecințelor dependenței fizice și / sau psihologice de consumul de alcool.

Potrivit informațiilor, multe persoane conduc autovehiculele sub influenta alcoolului, prezentînd pericol sporit pentru ordinea publică, securitatea și integritatea fizică a altor cetățeni.

Sursa: actualitati.md

Cuvinte cheie:

soferi , alcool , reguli

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.