16 februarie 2017, 12:15 Realitatea moldovenească views 14711
O vinărie din Moldova, inclusă în lista celor mai frumoase pivnițe din lume
16 februarie 2017, 12:15 Realitatea moldovenească views 14711

O vinărie din Moldova, inclusă în lista celor mai frumoase pivnițe din lume

O vinărie din Moldova, a fost inclusă în topul celor mai frumoase pivnițe din lume. Este vorba despre Mileștii Mici, despre care un somelier din Hong Kong spune că „este cea mai uimitoare din lume, este un oraș subteran de vis pentru amatorii de vin".

Topul a fost realizat de CNN, care mai include țări precum SUA, Franța, China sau Marea Britanie.

Vinăria Mileștii Mici este cunoscută mai ales pentru cele peste 50 km de galerii subterane, transformate în depozite vinicole.

În august 2005 „Colecția de Aur" Mileștii Mici a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness că fiind cea mai mare colecție de vinuri din lume.

Aici se păstrează vinuri cu o vechime de zeci de ani. Circa 2 mln de butelii de vin se păstrează în colecție, vinurile comercializîndu-se atît în țară, cît și peste hotare.

Lungimea totală a galeriilor constituie 200 km, dintre care cca. 55 km (o suprafață de 182 mii m²) sînt utilizate în scopuri tehnologice.

Galeriile calcaroase pot fi parcurse atît la pas, cît și cu transportul subteran, printre străduțele umbrite de felinare, care fac să ne imaginăm că ne aflăm într-un adevărat orășel vinicol subteran.

Galeriile subterane de la Mileștii Mici sînt în permanență vizitate de delegații oficiale de stat, dar și de numeroși turiști.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

vin , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
762 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Pervomaisc, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Căușeni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 762 de oameni. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1748.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.