23 ianuarie 2017, 16:20 Realitatea moldovenească views 2311
Președintele a contestat numirea procurorului general
23 ianuarie 2017, 16:20 Realitatea moldovenească views 2311

Președintele a contestat numirea procurorului general

Președintele a inițiat astăzi procedura de contestare a rezultatelor concursului de alegere a lui Eduard Harunjen în funcția de procuror general.

Igor Dodon a invocat în demersul său faptul că procedura și condițiile desfășurării concursului nu au fost respectate de Consiliul Superior al Procurorilor.

„Eduard Harunjen nu putea fi înaintat în calitate de candidat pe motiv că legea cu privire la Procuratură interzice candidarea persoanelor ce dețin funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, în ultimele șase luni. Totodată, deși legea prevede că membrii procurori ai Consiliului Superior al Procurorilor urmau a fi detașați de la locul de muncă, acest lucru nu s-a întîmplat, ceea ce pune la dubii obiectivitatea și imparțialitatea acestora din simplu motiv că au fost direct subordonați domnului Eduard Harunjen", se arată în declarația lui Igor Dodon.

Șeful statului a reiterat că optează pentru numirea unei persoane integre în fruntea Procuraturii Generale, desemnată în mod transparent.

„Preşedintele ţării, conform legii, este persoană direct responsabilă de numirea unui Procuror General. Voi depune toate eforturile legale pentru a realiza acest obiectiv", a adăugat Dodon.

Precizăm că în decembrie 2016, Eduard Harunjen a fost numit în funcţia de procuror general, pe un termen de şapte ani. Candidatura lui a fost propusă de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) în urma desfășurării unui concurs public la care au participat şase pretendenţi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , procuror

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
432 locuitori

Trifeştii Noi este un sat din cadrul comunei Moscovei, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 432 de oameni. Satul Trifeştii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.