27 decembrie 2016, 10:55 Realitatea moldovenească views 4427
Președintele a semnat decretul de demitere a ministrului Şalaru
27 decembrie 2016, 10:55 Realitatea moldovenească views 4427

Președintele a semnat decretul de demitere a ministrului Şalaru

Preşedintele Igor Dodon a semnat decretul de demitere a ministrului apărării, Anatol Şalaru. Despre aceasta şeful statului a anunţat pe pagina sa de Facebook. Igor Dodon i-a mulţumit liderului liberal, Mihai Ghimpu, pentru acest demers şi i-a sugerat să o facă şi în raport cu ceilalţi miniştri liberali din Cabinetul actual.

„Reamintesc că acest ministru este cel care a cochetat cu NATO ştiind foarte bine că suntem o ţară neutră conform Constituţiei Republicii Moldova, a favorizat şi a stat în avangarda apariţiei tehnicii militare americane în Piaţa Marii Adunări Naţionale de Ziua Victoriei, care nu poate fi calificată altfel decît o provocare. A pledat şi pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România. A disponibilizat numeroşi profesionişti din sistemul de apărare şi securitate de stat, înlocuindu-i cu persoane apropiate Partidului Liberal şi ideologiei unioniste", a scris preşedintele.

Potrivit lui Igor Dodon, toate aceste lucruri sunt incompatibile cu atribuţiile unui ministru în domeniul apărării al unui stat independent şi suveran, care are specificate clauze clare în Constituţie cu privire la neutralitate. „Mai mult decît atît, acestei persoane i-au fost în repetate rînduri aduse acuzaţii grave în ceea ce ţine de prejudicierea patrimoniului în valoare de zeci de milioane de lei Ministerului Apărării, bugetului public naţional, prin vînzarea muniţiilor, tranzacţii dubioase cu armament şi bunuri materiale aflate la balanţa ministerului Apărării", a scris Igor Dodon.

Preşedintele este de părere că în funcţia de ministru al apărării trebuie să vină o persoană profesionistă, onestă şi devotată statului Republica Moldova.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , demisie , ministru

Comentarii

 (1)
  • #1 Ana Răspunde Citează selecţia
    După cum am afirmat și ieri: nu e prima, nici unica, nici ultima stranietate în activitatea noului Președinte (aș vrea tare mult să nu am dreptate). Stimați domni de la „Noi, moldovenii”, dumneavoastră ștergeți unele comentarii pentru că nu vă plac sau pentru că așa v-a ordonat „hazyainul”?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
4165 locuitori

Vălcineţ este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Vălcineţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Călărași și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4165 de oameni. Satul Vălcineț a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.