23 decembrie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 3931
Salariile poliţiştilor, majorate
23 decembrie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 3931

Salariile poliţiştilor, majorate

Şi inspectorii de patrulare vor ridica din 2017 salarii majorate cu cel puţin 20 la sută. Lefurile vor creşte în funcţie de realizările angajaţilor INP. Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, la o întâlnire cu şefii subdiviziunilor MAI şi preşedinţii de raioane, care a avut loc în oraşul Hînceşti.

În prezent, un angajat al Inspectoratului Naţional de Patrulare este remunerat lunar, în medie, cu cinci mii de lei. Treptat, urmează să fie majorate şi lefurile poliţiştilor din MAI.

"La sute de poliţişti, noi vom mări salariul cu o sută de procente şi lumea va primi deja nu cinci, şase sau şapte, ci 10,11, 12 mii de lei, salariu la mână. Noi în aşa mod rezolvăm problema atractivităţii şi problema corupţiei în mare măsură", a declarat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Conducerea MAI şi aleşii locali au discutat şi despre conceptul de poliţie comunitară, instituţie care să fie şi mai aproape de interesele cetăţenilor.

"Vrem să descentralizăm şi să ştim, care sunt nemijlocit interesele cetăţeanului. Ele pot fi diversificate: într-o localitate una, în altă localitate - alta. Şi asta presupune că nu vine tot centralizat de la centru", a relatat şeful IGP, Alexandru Pînzari.

În prezent, poliţia comunitară activează, în calitate de proiect-pilot, doar în raioanele Sângerei, Anenii Noi, Cahul şi în Capitală.

"Serviciile poliţieneşti dacă o să fie mai aproape de oameni vor fi rezultate mult mai mari şi prevenim multe cazuri neplăcute în societate", a specificat preşedintele raionului Sângerei, Vasile Marandiuc.

"Vreau să cred că cu paşi mici, nu deodată, oricum şi poliţistul din Republica Moldova va deveni adevăratul prietenul al cetăţeanului aşa cum se întâmplă în alte state", a menţionat președintele raionului Făleşti, Iaraida Bînzari.

De la începutului anului 2017, în alte şase localităţi din ţară va fi realizat conceptul de poliţie comunitară în cadrul Strategiei de dezvoltare a Poliţiei pentru anii 2016-2020.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

politia , salarii , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
6050 locuitori

Dubăsarii Vechi este un sat şi comună din raionul Criuleni. Dubăsarii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6050 de oameni. Satul Dubăsarii Vechi a fost menționat documentar în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.