25 noiembrie 2016, 12:40 Realitatea moldovenească views 9696
Un profesor universitar din Moldova, nominalizat la „International Adult and Continuing Education Hall of Fame”  (Foto)
25 noiembrie 2016, 12:40 Realitatea moldovenească views 9696

Un profesor universitar din Moldova, nominalizat la „International Adult and Continuing Education Hall of Fame” (Foto)

Profesorul universitar Vladimir Guțu, decan al Facultății Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea de Stat din Moldova, expert internațional, a devenit prima persoană din spațiul post-sovietic inclusă în Galeria Internațională a Celebrităților din domeniul educației adulților şi formării continue (International Adult and Continuing Education Hall of Fame). Ceremonia de nominalizare a avut loc în orașul Orlando, Florida, SUA.

După cum a informat șefa Direcției învățămînt superior și dezvoltare a științei, Nadejda Velișco, consiliul executiv al International Adult and Continuing Education Hall of Fame a luat decizia de nominalizare, în urma examinării CV-ului, raportului de activitate și a răspunsurilor on-line ale domnului Vladimir Guțu.

Candidatura acestuia a fost recomandată de către profesorii universitari Laurențiu Șoitu din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza", Iași, Romiță Iucu-Bumbu, Universitatea din București, precum și Otilia Dandara, prorector pentru activitatea didactică al Universității de Stat din Moldova.

Vladimir Guţu este un participant activ la inițierea și promovarea reformei din sistemul educațional din Republica Moldovei în perioada post-comunistă. El a coordonat direct și a participat activ la elaborarea celor mai importante documente: Legea Învățămîntului, Programul de Dezvoltare a Învățămîntului, Concepția Dezvoltării Învățămîntului, Concepții Educației Adulților, inclusiv Codului Educației etc.

Galeria Internațională a Celebrităților a fost creată la mijlocul anilor '80 ai secolului precedent nu numai pentru a onora liderii în domeniul educației, dar și pentru a exprima recunoștință față de acești bărbați și femei, care au adus contribuții deosebite în domeniul educației și au un impact major asupra dezvoltării învățămîntului și promovarea politicilor educaționale atît pe plan național, cît și cel internațional.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

profesor , universitatea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
1067 locuitori

Văscăuți este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţil Octiabriscoe și Făgădău. Localitatea Văscăuți este situată la distanța de 34 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1067 locuitori. Prima atestare a satului Văscăuți din ținutul Soroca datează din anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.