16 noiembrie 2016, 10:05 Realitatea moldovenească views 4395
Parlamentul va examina problema mormintelor militare
16 noiembrie 2016, 10:05 Realitatea moldovenească views 4395

Parlamentul va examina problema mormintelor militare

Miercuri, 16 noiembrie, vor avea loc audieri parlamentare pe marginea proiectului de lege „Cu privire la mormintele militare".

La audieri vor participa membrii Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, precum și reprezentanți ai organizațiilor obștești.

Participanții vor examina proiectul de lege nr. 359 din 26 august 2016 „Cu privire la mormintele militare". Documentul va fi discutat cu reprezentanții organizațiilor „Clubul istorico-patriotic rus„ și „August". Activiștii acestor organizații se ocupă pe teritoriul Moldovei cu căutarea și recuperarea patrimoniului militaro-istoric, precum și cu eternizarea memoriei ostașilor căzuți în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Audierile vor avea loc la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare cu începere de la ora 11.00. La eveniment sînt invitați să participe și activiști ai altor organizații obștești din domeniu, precum și reprezentanți ai mass-media.

Proiectul de lege „Cu privire la mormintele militare" a fost transmis cancelariei Parlamentului în luna august curent. Potrivit autorilor, documentul va contribui la educația patriotică și păstrarea memoriei istorice. Proiectul prevede, de asemenea, crerea bazei normative pentru reglementarea activității organizațiilor care se ocupă cu căutarea și identificarea mormintelor ostășești din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Mormînt , militari , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
405 locuitori

Vîlcele este un sat din cadrul comunei Toceni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 405 oameni. Satul Vîlcele a fost înființat în anul 1946.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.