09 noiembrie 2016, 15:55 Realitatea moldovenească views 5288
Fermierii din Moldova participă la PRODEXPO-2016
09 noiembrie 2016, 15:55 Realitatea moldovenească views 5288

Fermierii din Moldova participă la PRODEXPO-2016

Agricultorii moldoveni prezintă fructe şi legume proaspete, precum şi fructe uscate la standul Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe "Moldova Fruct", în cadrul celei de-a 22-a expoziţii internaţionale "PRODEXPO-2016", care s-a deschis ieri la Minsk.

Surse din cadrul Asociaţiei au relatat că printre producătorii agricoli moldoveni se numără şapte companii de pe malul drept al Nistrului, precum şi Asociaţia Producătorilor de Fructe din Transnistria "Dnestrovski fruct".

Unul dintre participanţi, fermierul Oleg Alexandrov, şi-a exprimat speranţa că la expoziţie va reuşi să-şi găsească noi parteneri pentru promovarea produselor sale pe noi pieţe.

Reprezentanta unei gospodării transnistrene, Aurelia Prisacari, de asemenea, speră ca în cadrul expoziţiei să încheie contracte pentru furnizarea produselor pentru cumpărătorii din Belarus.

"Desigur, am dori să preluăm experienţa producătorilor străini, în special privind tehnologia de depozitare a fructelor proaspete", a spus ea.

Fermierii de pe ambele maluri ale Nistrului fac schimb de experienţă şi îşi promovează producţia pe pieţele externe în cadrul platformei comune de cooperare "Fructe pe malurile Nistrului", care a fost creată de două asociaţii, avînd drept scop cooperarea între oamenii de afaceri din Moldova şi cei din Transnistria.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

expoziție , fermieri , Belarus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
36 locuitori

Ceroborta este un sat din cadrul comunei Cruzeşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 36 de oameni. Satul Ceroborta a fost menționat documentar în anul 1805.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.