26 octombrie 2016, 16:25 Realitatea moldovenească views 6018
Marian Lupu se retrage din cursa electorală (Video)
26 octombrie 2016, 16:25 Realitatea moldovenească views 6018

Marian Lupu se retrage din cursa electorală (Video)

"Vreau să vă anunţ că numai ce am terminat şedinţa biroului executiv al PDM.

Noi asemenea consultări am avut pe peracursul întregii campanii. Republica Moldova trebuie să-şi continuie parcursul european. Mesajul meu a prins şi asta mă bucură. PDM ajuns partidul unic care poate menţine Moldova pe parcursul european, datorită acestui fapt a crescut interesul oamenilor. Mă bucur că a scăzut interesul pentru Uniunea Vamală.

Spre deosebire de mulţi concurenţi electorali am avut o campanie potzitivă, am fost alături de oameni. Aşa şi în continuare PDM va face politică, alături de oameni. Am încercat să păstrăm mesajul european. Creşeterea noastră constantă a arătat că PDM a reuşit să-şi păstreze rezultatele în ultimele alageri, acest lucru ne obligă ca şi partid aflat la Guvernare.

Atît eu cât şi PDM am demonstrat că putem să facem paşi importanţi atunci când interesul naţional cere. Republica Moldova are nevoie de un preşedinte proeuropean, care să lucreze alături de Parlament şi Guvern. Trebuie să fie un factor de echilibru în politica interna şi un bun promotor peste hotare. Preşedintele o dată instalat în funcţie trebuie să se dedice.

Având în vedere de aceste analize că Republica Moldova să fie condusă de un candiat proeuropean. Am laut decizia să mă retrag din cursa electorală", a declarat liderul PDM, Marian Lupu.

"Sondajele din ultimele luni au arătat că Maia Sandu este cel mai reprezentativ, decizia poate fi şocantă pentru unii, însă pentru noi este o decizie logică. Este în primul rând pentru interesul major al ţării. Prin această decizie vrem să consolidăm vectorul european al ţării şi să modernizăm ţara. Dacă sondajele arată că există un alt candidat care are şanse mai sigure că obţină această victorie, noi ca partid, demonstrăm că avem şanse să luăm decizii importante pentru ţară. E o decizie ca rezultat al consultărilor cu oamenii din teritoriu, cu partenerii europene. Faptul că PDM contribui la susţinerea unui candidat de opoziţie ca să câştige alegerile, va consolida scena politică", a relatat Vlad Plahotniuc.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Marian Lupu , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
1914 locuitori

Pecişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Pecişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 33 km de orașul Rezina și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1914 oameni. Satul Peciște este menționat documentar în anul 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.