20 octombrie 2016, 14:45 Realitatea moldovenească views 4849
SUA oferă studii gratuite pentru moldoveni în universitățile americane
20 octombrie 2016, 14:45 Realitatea moldovenească views 4849

SUA oferă studii gratuite pentru moldoveni în universitățile americane

Cetățenii Moldovei pot studia la două universități militare din SUA: Academia Militară West Point și Academia Forțelor Aeriene. Documentele pentru admitere pot fi depuse la Ministerul Apărării al Republicii Moldova pînă pe 4 noiembrie 2016, comunică Serviciul de presă al departamentului.

La concurs pot participa bărbați și femei, între 17 și 23 de ani incompleți către data de 1 iulie, 2017, absolvenții școlilor medii de cultură generală, ai colegiilor sau universităților. Cerință obligatorie - cunoașterea limbii engleze.

Va fi necesar ca candidații să susțină testul de cunoaștere a limbii engleze TOEFL și testul de evaluare școlară SAT sau testul ACT. De asemenea, pretendenții vor trebui să susțină un examen la pregătirea fizică: aruncarea unei mingi de baschet, ridicarea la bara, flotări, alergare la distanța de 1,60 km.

Durata studiilor la universitățile din SUA - patru ani, iar toate cheltuielile le ia asupra sa Guvernul SUA.

Cuvinte cheie:

militari , SUA , universitatea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
397 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Step-Soci, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Orhei şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Budăi a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.