18 octombrie 2016, 12:20 Realitatea moldovenească views 6596
Concediul de maternitate ar putea fi redus la un an de zile
18 octombrie 2016, 12:20 Realitatea moldovenească views 6596

Concediul de maternitate ar putea fi redus la un an de zile

Vicepreședintele PLDM și vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici, vrea să scurteze durata concediului de maternitate de la trei la un an de zile.

Palihovici spune că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a venit cu recomandarea de a schimba paradigma concediului de îngrijire a copilului, iar asta ar urma să fie „analizată serios și să devină parte a agendei statului".

„Deja sînt cîteva inițiative legislative în Parlament ce se referă la susținerea mamelor tinere și opțiunea de modificare a conceptului concediului de îngrijire a copilului și reducerea termenului acestuia pînă la 2 ani. Se propune ca mamele care vor accepta un concediu de îngrijire a copilului pînă la vîrsta de 2 ani, să beneficieze de o indemnizație de îngrijire a copilului în valoare de 65-70% din salariul pe care l-a avut pînă la concediul de maternitate, ceea ce ar însemna o sumă dublă comparativ cu cea pe care o primesc femeile asigurate astăzi", scrie Liliana Palihovici pe site-ul său.

Deputat susține că în Parlament se va spori numărul audierilor parlamentare a instituțiilor responsabile de implementarea Programului naţional strategic în domeniul securităţii demografice a Republicii Moldova 2011-2025.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

concediu , parlament

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1680 locuitori

Cotul Morii este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Cotul Morii. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1680 de locuitori. Satul Cotul Morii a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.