30 septembrie 2016, 10:10 Realitatea moldovenească views 5679
Ce părere au oamenii despre faptul că miliardul furat va fi pus pe umerii lor (Video)
30 septembrie 2016, 10:10 Realitatea moldovenească views 5679

Ce părere au oamenii despre faptul că miliardul furat va fi pus pe umerii lor (Video)

„Oamenii de rînd nu pot fi obligați să plătească pentru greșelile guvernanților", consideră mai mulți cetățeni.

Intervievați de NOI.md, majoritatea au condamnat vehement decizia autorităților prin care banii sustrași din sistemul bancar au fost convertiți în datorie de stat, urmînd a fi întorși de contribuabili prin intermediul taxelor și impozitelor.

„În nicio țară statul nu ar îngenunchea poporul prin asemenea acțiuni. Guvernul trebuie să găsească alte soluții, este responsabilitatea lui. Nu e datoria noastră", a menționat unul dintre intervievați.

„Noi nu sîntem datori să întoarcem nimănui nimic. Tot guvernarea e de vina că a admis să scape miliardul. Banii cred că sînt tot în țară, departe nu s-au dus", a opiniat un alt cetățean.

„Aici e vorba nu doar de neglijență, ci de o infracțiune. Categoric nu trebuie să răspundă cetățenii pentru acest lucru. În timp ce omul așteaptă să fie protejat de stat, de legi, să-i fie apărate drepturile, este obligat să plătească greșelile altora?", s-a întrebat o intervievată.

„Nouă ca tineri și așa ne este foarte greu să ne întreținem, salariile sînt mici, iar dacă se măresc impozitele, nu vom putea supraviețui aici. Vom fi nevoiți să plecăm peste hotare", a conchis un tînăr.

Recent Guvernul și-a asumat răspunderea pentru un pachet de șapte legi, una dintre care se referă la transformarea în datorie de stat a celor 13,5 miliarde de lei sustrași din sistemul bancar. Conform documentului, datoria urmează a fi întoarsă de contribuabili în următorii 25 de ani, cu o dobîndă de 5 la sută.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

miliard , oameni , opinie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1007 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Glinjeni este atestat documentar la 20 aprilie 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.