20 august 2016, 13:30 Realitatea moldovenească views 4479
Participarea persoanelor cu nevoi speciale în procesele decizionale
20 august 2016, 13:30 Realitatea moldovenească views 4479

Participarea persoanelor cu nevoi speciale în procesele decizionale

Uniunea Organizaţiilor Invalizilor din R. Moldova (UOIRM) a anunţat astăzi despre implementarea proiectului privind determinarea indicelui de participare a persoanelor cu dizabilităţi în procesul de luare a deciziilor, informează MOLDPRES.

Potrivit preşedintelui executiv al UOIRM, Iurii Gheorghiţa, proiectul are scopul de a monitoriza respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi din R. Moldova, Armenia și Georgia, precum şi participarea acestora la procesele decizionale.

„Totodată, este analizată accesibilitatea persoanelor cu nevoi speciale în clădirile instituţiilor de stat unde are loc procesul de luare a deciziilor. Pînă în prezent, au fost examinate clădirile Guvernului, Preturii Buiucani, Primăriei satului Ghidighici. Ulterior, în baza rezultatelor studiului vor fi elaborate recomandări corespunzătoare autorităților publice", a spus Gheorghiţa.

Proiectul se efectuează cu sprijinul financiar al Comisiei Europene și al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe.

Conform datelor Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, numărul oficial al persoanelor cu nevoi speciale din R. Moldova reprezintă 5,2% din populația țării (aproximativ 185 de mii de persoane).

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1550
Populaţia:
2045 mii locuitori

Mateuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Mateuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanţă de 8 km de oraţul Rezina ţi la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2045 de oameni. Satul Mateuţi este menţionat documentar la 3 aprilie 1550.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.