24 iulie 2016, 13:15 Realitatea moldovenească views 3998
Orarul curselor Chişinău-Munchen nu a fost perturbat după atacul armat
24 iulie 2016, 13:15 Realitatea moldovenească views 3998

Orarul curselor Chişinău-Munchen nu a fost perturbat după atacul armat

Moldovenii stabiliţi în Munchen sau care au făcut escală în acest oraş, au trăit un adevărat coşmar noaptea trecută. Oamenii spun că vor evita o vreme să iasă în locuri publice aglomerate. Între timp, orarul curselor ce leagă capitala de Munchen nu a fost perturbat, relatează Mesager.

Avionul de pe cursa Chişinău-Munchen a aterizat în această dimineaţă pe Aeroportul Internaţional din capitală la ora 11:50, conform graficului. Pasagerii erau speriaţi în legătură cu atacul sângeros din capitala bavareză.

O moldoveancă care studiază în Munchen a spus că în timpul împuşcăturilor se afla într-un local, iar poliţia a blocat uşile de la intrare pentru a-i menţine pe oameni în siguranţă. „Mi-era frică, eram speriată. Poliţia a informat că noaptea au găsit făptaşii care au comis atacul, dar asta nu înseamnă că deja că totul este normal", povesteşte tânăra.

Alţi pasageri afirmă că imediat după producerea atacului, măsurile de securitatea pe Aeroportul Internaţional din Munchen au fost sporite. „Era multă poliţie. Cu frică am stat o noapte întreagă în aeroport. Se circulă normal acum", spune o pasageră.

Şi moldovenii care au plecat astăzi în Munchen s-au arătat speriaţi. O femeie care merge să-şi viziteze fiica a menţionat că incidentul a avut loc chiar în zona unde locuieşte fiica. „Să vă spun sincer, plec chiar în cartierul unde s-a întâmplat tragedia. Sunt speriaţi toţi, stau în acasă", a zis ea.

În legătură cu atacul armat produs în capitala bavareză, compania aeriană ce operează cursa Chişinău-Munchen nu a anunţat despre schimbarea graficului de zbor nici pentru zilele următoare.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , zbor , avion

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
677 locuitori

Severinovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Populaţia satului Severinovca alcătuia 677 de oameni în anul 2012. Satul Severinovca a fost menționat documentar în anul 1709.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.