16 iulie 2016, 15:10 Realitatea moldovenească views 7739
Un buldozer din Rusia va ajuta la cultivarea levănțicii în Moldova
16 iulie 2016, 15:10 Realitatea moldovenească views 7739

Un buldozer din Rusia va ajuta la cultivarea levănțicii în Moldova

Uzina de Tractoare din Celeabinsk a trimis în Moldova un buldozer B10M, unde acesta va fi folosit în agricultură la defrișarea tufelor de levănțică, informează NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al întreprinderii, mașina a fost procurată de proprietarul unor mari plantații care cultivă în Moldova levănțică pentru extragerea uleiurilor.

Agregatul din Celeabinsk va fi utilizat pentru a curăți cîmpurile. Anterior antreprenorul moldovean utiliza în aceste scopuri un tractor T-130 produs la UTC, iar acum s-a hotărît să procure o mașină nouă.

Omul de afaceri s-a deplasat special cu mecanicul său la întreprinderea din Celeabinsk pentru a selecta tehnica necesară. El a examinat-o pe platforma de livrare și a ales un buldozer cu transmisie mecanică și motorul uzinei D-180.
Potrivit beneficiarului, el avea nevoie neapărat de o mașină cu scarificator – pentru defrișarea tufelor de levănțică, ale căror rădăcini pot penetra solul la adîncimea de trei metri.

Doleanțele clientului moldovean au fost luate în considerare, după care tehnica finită i-a fost expediată beneficiarului cu un tir.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

levanțică , Moldova , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1706
Populația:
4496 locuitori

Sălcuţa este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Sălcuţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4496 de oameni. Satul Sălcuţa a fost menționat documentar în anul 1706.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.